протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са естествено съществени макромолекули, които са изградени от аминокиселини. Те имат важно значение за нормалния развой и дейност на човешкия организъм. Дори протеините играят ролята на един от основните градивни компоненти на всички живи клетки. Мисиите, които извършват в организма , са жизненоважни и наистина разностранни . Като започнем от своеобразните основни такива, обвързани с построяването на клетките, и достигайки до образуването на естествените реакции на тялото и доставянето на въздух до тъканите. Организмите ни умеят да обобщят част от аминокиселините, имащи роля в сформирането на протеините, но още различни се налага да приемаме от външни източници. Те биха могли да бъдат продуктите , съставени от много протеини, или видовете протеинови хранителни добавки, които се предлагат в продажба.

Протеините и спорта

При комбинация с всекидневни активности , протеините дават наистина благоприятно влияние върху тялото и целокупната физическа форма на организма. Осигуряване на хранителни вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е стратегически да се извършва около 2 часа преди съответната тренировка . С този метод ще се поощри процедурата на мускулен растеж и развитие след края на физическите упражнения . Примесът от протеини и въглехидрати пък бави разхода на мускулния гликоген и редуцира щетите върху мускулите , предизвикани от силното напрежение . Е, в момента осъзнавате – ако например преследвате покачване на ефективността на тренировките във фитнеса, завишаване на мускулното порастване и развитие , както и засилване на възстановяващите процедури , протеините ще бъдат ваш неповторим съучастник в достигането на тези цели .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са също така полезно полезен вариант за прием на нужните дози протеин на организма . Те са истински значими за активно спортуващите лица, при условие, че изпращат на организма нужната мощ, за да издържи на силното натоварване . Ето съществените типове протеини, които бихме могли да поемаме под формата на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – оказва се най-продаван сред средите с оглед на скоростното му разтваряне и разграждане от организма . В същото време трудно бихме взели нужното количество от него от хранителните продукти, без сериозно затормозяване своя стомах.

– казеин – именуван още като млечен протеин. Той осигурява постоянното получаване на някои аминокиселини, полагащи съществено важна функция в разрастването и развитието на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съдържа съществени нива на аминокиселини, подхранващи скелетната мускулатура. Консумацията му укрепва пълната мощ и устойчивост на мускулите.

– яйчен протеин – същественото му неговото съществено преимущество е възможността му да се усвоява съвсем от човека . Той подпомага непрестанното отделяне на градивни витамини за мускулите.

– растителен протеин – все така ефективен за мускулатурата от асортиментите с животински произход . Действително той има слаби стойности на наситени мазнини, което е от съществена значимост не само за нашият вид, но и за работата на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Основна мисия на протеините

Протеините имат доста съществени действия в нашият организъм . Ако искате да сме точни, практически не съществува процес в организма ни, който да няма нещо общо с определен протеин. Дейностите на протеините са доста разнообразни , но ще се постараем да ги разделим в няколко основни групи.

– конструктивни функции – конструктивните функции на протеините се разпознават от една тяхна много характерна характерност . Това е способността на протеиновите молекули да се групират помежду си , за да направят отделните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в конструирането и поддържането структурата на клетката, както и в нейната съставна организация . Наистина важният градивен протеин в нашия организъм е колагенът. Той има важна роля в развоя на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от важно естество за скелетно-мускулния апарат и заниженото им количество със сигурност довежда до наличието на деликатни ситуации в него.

– осигуряване на електролитния баланс – протеините плюс това имат немалко свойства , помагащи за запазването на електролитното равенство или pH баланса в системата. Хранителните вещества и напитките , които приемаме постоянно , притежават свойствата да разместят това равенство. А това е причина за значителни хронични болести. Именно протеините предпазват системата ни от сходно негативно действие , като оказват помощ за изравняването на електролитния баланс.

– подхранване на имунната система – може да се приеме , че протеините са базовата хранителна единица, която се грижи за рутинната работа на имунната система. Коя е определената работа на човешката имунна система? Да препраща антитела за обезвреждане на проникналите в организма вируси и микроорганизми. Е, този вид антитела по своята същност в интерес на истината са протеини. Изхождайки от тази причина е от толкова голямо значение да даваме на имунната си система с достатъчно количество протеини, за да е годна тя да работи ефективно и да ни осигурява протекция от доста болести.

– транспортни задачи – протеините изпълняват важна роля и в транспортирането на хранителни вещества в тялото . Те осигуряват до клетките жизнено необходими за тях вещества – витамини, соли, желязо и хемоглобин. По този път е възможно проникването на кислорода в клетката и в последствие премахването на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които са в ролята на значителни стабилизатори в човешкия организъм, се назовават ензими. Те катализират функцията на разграждане на хранителните елементи до по-леки и смилаеми елементи . Така тези протеини съществено смаляват времето за задействане функцията на храносмилане. Осигуряването на потребното количество ензими в системата е от важно значение, защото при недостига им може да изскочат определени оплаквания с храносмилането.

– отразяващи функции – като условие от състава на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в развитието на междуклетъчно и междутъканно взаимодействие . Всъщност, те отговарят на службата на определени вестители в тялото . Пример за този тип протеин е инсулинът, който изпълнява съществена мисия в синхронизацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от ролите на протеините, за които може би се знае най-малко. Действително редица от протеините играят службата на молекули, долавящи определен тип сигнали. Нерядко подобни протеинови сензори са разположени в клетъчните мембрани. Тяхната дейност е да разчитат молекулните сигнали, доставени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко задвижване вътре в телесните клетки и органи се осъществява чрез т.нар. двигателни протеини. Това се отнася и общо за придвижването на организма . Като опция за двигателен протеин можем да именуваме множество . Той се състои в мускулите и действа върху последователните им съкращения , спомагащи за осъществяването свиването на скелетната мускулатура и местенето на тялото в пространството.

– запасни функции – и не трябва да забравяме че, в някои обстоятелства е допустимо протеините да се асимилират от човека като основополагащ енергиен източник . Говорим за най-много моменти , когато организмът чувства недоимък на въглехидрати. Тази разновидност протеини, поддържащи резервна работа по отношение отделянето на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и резултат на съответстващи цени

В серията на Ready for life можете да намерите множество протеини и протеинови продукти, елементи от поредиците на известни и потвърдени компании за хранителни добавки. Те не просто ще ви са от полза за чудесно оформено тяло, но и ще ви са от полза за запазване в отлично здраве . Като бонус , при нас имате свободата да откриете тези първостепенни протеини на наистина удовлетворяващи ценови категории. Ето ги най-примамливите опции от групата „Протеини“, изложени за вас:

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този първокачествен прахообразен протеин . Протеинът се състои от 87% суроватъчен протеин и е перфектен за рутинно движещите се . Всеки прием на Blade Sport Protein Concentrate доставя на тялото ви 21 грама протеин. Също и , хранителната добавка съдържа силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както може би знаете , този тип аминокиселини, събрани под общото наименование BCAA, са доста важни за всеки редовно активен човек . По какъв начин да използвате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Такава доза обикновено се приема преди и след активност , но за още повече ефикасност можете да имате и още един прием при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – изцяло естествен гейнър, функциониращ за сигурно заздравяване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко групи протеин с най-висок биологичен потенциал , правейки огромен анаболен ефект. В добавка , заради на въглехидратите, наситени в , продуктът е и подходящ източник на сила за човешкото тяло . Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефективните гейнъри разпространяващи се . Препоръчително е да се приема ½ доза сутрин ½ количество след дейност .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С пълен вид протеин ще ви бъде от помощ да повишите мускулната си маса, естествено и да задържите желаните мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е пробван от доста единични лаборатории и притежава необходимите уверения за качество. Допълнително можете да откриете в изключителни вкусове, като Шоколад и Бисквитки с крем. Препоръчително е да се взима 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 доза след тренировка . За по-скоростни ефекти , можете да добавите и бонус доза от протеиновия продукт преди физическо натоварване или пък през нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първостепенен протеинов продукт, създаден от широкоизвестна фирма за спортни хранителни вещества Myprotein. Набавя на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured поддържа ниско ниво на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и незаменими аминокиселини. Хубав избор както за квалифицирани спортисти, така и за тези , които просто си придържат здравословен живот. 25 грама от сместа се поставя в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза препоръчително се приема до половин час след натовареност , но ако не можете, можете да я приемате и във всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – още едно предложение от марката Myprotein, което пък е оформено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Подава на тялото над 22 грама протеин на прием , както и общия списък от есенциални аминокиселини. Материалът има изключително влияние върху развитието на мускулната маса и дейностите на набавяне на полезните хранителни компоненти от системата . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да се набавят 2 или 3 такива количества дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – съставен едновременно за всекидневно трениращи , също и за хора които желаят да надскочат обичайния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и единствено висококласни протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяко количество от 25 грама осигурява на системата 21 грама чист протеин. Продуктът подсилва растежа на изчистената мускулна маса и осигуряването на анаболните развития в тялото . Добре е рутинно да се правят по 2 дози – 1 сутрин и 1 след спортуване .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща доказани протеини от пет различни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, потребни за бързото и полезно покачване на активна мускулна маса. Допълнително , протеиновият продукт има разновидности в любими вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря съвсем лесно във вода. Също като предния вид, се взимат по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след спорт .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – в края представяме един протеинов продукт на британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той разработва лесното и съществено повишаване на мускулна маса, също така и по-ефикасното регенериране на тялото след интензивни дейности . Няма лактоза, а количествата на захар и мазнини в него са изключително минимални . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и широк спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Хубаво е да бъде приеман по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . Ако искате максимални резултати , можете да набавите и допълнителна доза от протеиновия продукт сред храненията .

Вижте каталога на Ready for life и си изберете най-качествените протеинови продукти на изключително изгодни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
Протеините и спорта
Протеинови хранителни добавки
Основна мисия на протеините
Протеините на Ready for life – ниво и резултат на съответстващи цени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *